Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2014.


ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.


ΟΜΑΔΙΚΟ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ) 2014

                                                                                                                                                                                                                  αριθ. πρωτ. 158/ 29-12-2013         

1.   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η
  Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  προκηρύσσει το Περιφερειακό Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας για το 2014.

2.  ΤΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΚΛΗΡΩΣΗ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων, στις 9,16 και 23 /2 / 2014.
          Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή  26/01/2014 ώρα 11.30 μ.μ. στην γραμματέα της  Ένωσης κ. Βαϊοπούλου Γιώτα τηλ: 6977419923 e-mail: vaiopouloug@gmail.com
Η κλήρωση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  26/01/2014 και ώρα 11.30 π.μ. στον ίδιο τόπο και χρόνο  με την τακτική Γ.Σ. της Ένωσης.

3.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία που είναι μέλη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) έναντι παραβόλου 3 ευρώ ανά αθλητή/τρια
  ( Γ.Σ. Λάρισα 20-11-2011 θέμα 2ο - αθλητές της ίδιας οικογένειας καταβάλουν ένα παράβολο).
4.  ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία.

5.  ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

6.  ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
        Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά , με προσθήκη 30” για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση και με επιπλέον 15’ πρώτα λεπτά μετά την 40η κίνηση κάθε σκακιστή. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την  πάροδο 1/2  ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

7.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).
8.  ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
         Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014.   

9.  ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Σε κάθε συνάντηση ορίζονται διαιτητές από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. που συμπεριλαμβάνονται στον ισχύοντα Πίνακα Ενεργών Διαιτητών της Ε.Σ.Ο. οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.

11.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
  Ορίζεται η κ. Γιώτα Βαϊοπούλου. Αναλόγως των συμμετοχών η δ/ντρια των αγώνων ανακοινώνει τις σχετικές αλλαγές στο πρόγραμμα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ           ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου