Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

«1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ»
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014, στους χώρους του 5ου Γυμνασίου  και του 12ου Δημοτικού σχολείου της Λαμίας, το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Στο «Φεστιβάλ σκακιού» συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από πολλές περιοχές  της Κεντρικής Ελλάδας, γονείς και συνοδοί των μαθητών και η μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμίας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και ο Δ/ντής του 12ου Δημ. Σχολείου Λαμίας. Κατά την διάρκεια της σύντομης τελετής έναρξης τιμήθηκε ο τ. Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Σιούτας για την πολύτιμη συμβολή του στην διάδοση του σκακιού στα σχολεία. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης. Στην συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι στις αίθουσες των σχολείων, αλλά και στα προαύλια (υπαίθριες σκακιέρες), να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, να παρακολουθήσουν μαθήματα πινγκ πονγκ, να συμμετέχουν σε αγώνες RAPID και ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας μουσικά παιχνίδια. Παράλληλα εκπαιδευτικοί και γονείς συζήτησαν θέματα σχετικά με τον «αθλητισμό και πρωταθλητισμό», καθώς και ζητήματα σχετικά με την «επικοινωνία σχολείου-γονέα και την γονεϊκή εμπλοκή».  
Η μεγάλη καινοτομία όμως του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που το κάνει να ξεχωρίζει από τους παραδοσιακούς «σχολικούς-μαθητικούς αγώνες» και που για πρώτη φορά εισήγαγε σε πανελλαδικό επίπεδο η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, είναι ότι οι μαθητές  έπαιξαν σκάκι με ισοδύναμους αντιπάλους, με κριτήριο την σκακιστική τους κατάρτιση και όχι απλώς και μόνο το ηλικιακό επίπεδο. Το ηλικιακό επίπεδο, ως μοναδικό κριτήριο, αποτελεί ένα άδικο πλαίσιο των διοργανώσεων των σχολικών-μαθηματικών αγώνων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), δημιουργώντας έντονα συναισθήματα απογοήτευσης λόγω του άνισου και άδικου ανταγωνισμού μεταξύ των παιδιών. Επίσης για πρώτη φορά στα σκακιστικά δρώμενα της χώρας μας δόθηκε η ευκαιρία κατά την διάρκεια του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», μέσα από το παραμύθι και την ζωγραφική να μάθουν και να αγαπήσουν το σκάκι και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», στους γονείς και τους συνοδούς των μαθητών, που παραβρέθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στους φίλους του σκακιού, στον Δ/ντή και τους  εκπαιδευτικούς του 12ου Δημ. Σχολείου Λαμίας, την Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας και ιδιαίτερα, στην μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. αποτελούμενη από τους:
ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ
ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ
ΔΟΓΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
ΕΡΚΕΤΖΙΚΗ ΜΙΝΑ
ΖΙΩΓΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΒΙΒΗ
ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΛΤΣΑ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΗΛΙΑ 

ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΚΩΣΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου