Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Η αξιολόγηση παιγμένων παρτίδων είναι δικαίωμα των σκακιστών

Όχι στον αυταρχικό κατήφορο της ΕΣΟ
Η αξιολόγηση παιγμένων παρτίδων είναι δικαίωμα των σκακιστών

Καταγγέλλουμε τον κατήφορο της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΟ, που σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού αποφάσισε να μην αξιολογούνται οι παρτίδες αγώνων από τουρνουά στο οποίο εμφανίζεται διοργανωτής ή συνδιοργανωτής η Ένωση Σκακιστών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) επειδή (παράτυπα και παράνομα) δεν την αναγνωρίζει παρότι είναι σύννομη και αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος!!

Μιλάμε για μια απόφαση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο μαύρες στιγμές της ΕΣΟ, όταν έφτανε να παρεμποδίζει τη συμμετοχή σκακιστών σε διεθνείς αγώνες εκτός Ελλάδας και έθαβε διεθνή τουρνουά στη χώρα μας για να «τιμωρήσει» τους μη αρεστούς. Είναι απόφαση:

Επικίνδυνη: Εγκαινιάζει μια πρακτική όπου οποιαδήποτε διαφωνία ή πολιτική διαφορά με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΟ θα αντιμετωπίζεται με αγωνιστικές κυρώσεις και διώξεις κατά σκακιστών, σωματείων, παιδιών και γονιών. Να ποιους θεωρούσε η πλειοψηφία «υπαίτιους» όταν αποφάσιζε στην προηγούμενη συνεδρίαση του «Το ΔΣ θα εξετάσει τις προτάσεις για λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των υπαιτίων σε επόμενη συνεδρίασή του»: στοχοποιούσε όσους παίζουν σκάκι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, την Βόρεια Εύβοια, την Ευρυτανία.

Εχθρική για το σκάκι: ενώ κατά τα άλλα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κόπτονται για «το σκάκι στην περιοχή», την «ανάπτυξη», σήμερα αρνούνται να αξιολογήσουν εκατοντάδες παρτίδες παιγμένες στη σκακιέρα από δεκάδες σκακιστές 14 σωματείων!

Αυθαίρετη: Το 4.29 του κανονισμού τίτλων και αξιολόγησης που επικαλείται προβλέπει ότι «Αξιολογούνται όλοι οι αγώνες που διοργανώνονται από την ΕΣΟ, τα Σωματεία της, ξένες σκακιστικές ομοσπονδίες ή και άλλους φορείς με τη συμμετοχή Ελλήνων σκακιστών και έχουν την έγκριση της ΕΣΟ». Ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στα σωματεία ότι οι αγώνες τους δεν έχουν την έγκριση της ΕΣΟ, ούτε και έχει ορίσει η ομοσπονδία ποτέ διαδικασία έγκρισης, ούτε και θέτει πουθενά ο κανονισμός προϋπόθεση να είναι ο διοργανωτής «αναγνωρισμένος από την ΕΣΟ», το αντίθετο μάλιστα («άλλοι φορείς»).

Αντιδημοκρατική: Η ΕΣΟ εισάγει την έννοια της αναδρομικής τιμωρίας.

Αυτό που μένει είναι μια πολιτική απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία επειδή έτσι θέλει καταργεί το σκάκι σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας μας, στην οποία μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια σημειώνεται σημαντική ανάπτυξη και δραστηριότητα παρά την εχθρική στάση της Ομοσπονδίας,

Τέλος, σημειώνουμε πως οι κυρώσεις αυτές παίρνονται αφού εκδηλώθηκαν αντιδράσεις στη συγκεκριμένη περιοχή για τους οικονομικούς όρους συμμετοχής των παιδιών στα πρόσφατα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα ενοχλώντας τα συμφέροντα που συνδέθηκαν με την διοργάνωση.

Κάθε σκακιστής και σκακίστρια, όλος ο σκακιστικός κόσμος, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει για την ΕΣΣΚΕ ή την διοίκηση της ΕΣΟ έχει ευθύνη να αντιδράσει. Να απαιτήσει την ανάκληση της αυταρχικής αυτής απόφασης.

Να διεκδικήσει το αυτονόητο: αγώνες που παίζονται να μετράνε, και οι σκακιστές να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα το άθλημά τους ανεξάρτητα από τις απόψεις που εκφράζουν ή έχουν για την ΕΣΟ και τη διοίκησή του.

Ιούνης 2011

Για τη Νέα Σκακιστική Κίνηση, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟΑντωνιάδης Γιάννης

Σερετάκης Νίκος

Σιαμέτης Δημήτρης

Τσουκαράκης Γιάννης

1Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ¨ΔΡΑΜΑΘΛΟΝ 2011¨

1Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ¨ΔΡΑΜΑΘΛΟΝ 2011¨Το σωματείο ¨ΠΟΛΗ και ΖΩΗ¨ σε συνεργασία με τον Γαλαξία Δράμας και το σκακιστικό τμήμα του ΣΦΓΤ Δράμας διοργανώνει το 1ο τουρνουά Σκάκι ¨ΔΡΑΜΑΘΛΟΝ 2011¨ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας δίπλα στο κέντρο ¨Νησάκι¨ΣΥΣΤΗΜΑ: Ελβετικό 9 γύρων.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την Παρτίδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Άφιξη σκακιστών ώρα 11.00
1ος Γύρος, ώρα 11.15
2ος Γύρος, ώρα 11.45
3ος Γύρος, ώρα 12.15
4ος Γύρος, ώρα 12.45
5ος Γύρος, ώρα 13.15

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
6ος Γύρος, ώρα 11.15
7ος Γύρος, ώρα 11.45
8ος Γύρος, ώρα 12.15
9ος Γύρος, ώρα 12.45
Τελετή λήξης – Απονομές επάθλων, ώρα 13.15

Δικαίωμα συμμετοχής ελεύθερη για όλους τους σκακιστές και σκακίστριεςΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

1. Αποτελέσματα τουρνουά μεταξύ ισόβαθμων
2. Μπούχολτς (άθροισμα βαθμών αντιπάλων)
3. Σόννεμπορν – Μπέργκερ
4. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίαςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Γκουτιούδης Ζήσης και Χωματίδης ΣτέφανοςΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ:
1ος – 2ος – 3ος: Κύπελλο
1ος – 2ος – 3ος στις ειδικές κατηγορίες : Μετάλλιο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το Σάββατο πρίν την έναρξη του τουρνουά στον κ. Γκουτιούδη Ζήση τηλ. 6979202182 και e-mail: zisis1957@gmail.com και στα γραφεία «Πόλη και Ζωή» στο τηλ. 2521047285 και e-mail: poli-zoi@otenet.grΜε αθλητικούς χαιρετισμούςΓια το Δ.Σ της ¨Πόλη και Ζωή¨

Νικολαϊδης Φώτης Πρόεδρος

Σαλπιστής Γιώργος AντιπρόεδροςΓια τον Γαλαξία Δράμας

Ο Πρόεδρος Γκουτιούδης Ζήσης

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2011
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ αρ. πρ. ΔΣ40/2-5-2011

Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. αρ. πρ.76/ 5-5-2011


Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ΕΣΣΚΕ και ο Σ. Ο. Λαμίας συνδιοργανώνουν το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών 2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σε ενιαίο όμιλο για Άνδρες και Γυναίκες, με ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση.

Πρόγραμμα των αγώνων

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ
1ος γύρος: Σάββατο 11/06/2011 11.30
2ος γύρος Σάββατο 11/06/2011 18.00
3ος γύρος Κυριακή 12/06/2011 10.30
4ος γύρος: Κυριακή 12/06/2011 18.00
5ος γύρος: Δευτέρα 13/06/2011 10.00
6ος γύρος:Σάββατο 18/06/2011 18.30
7ος γύρος:Κυριακή 19/06/2011 10.00


Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας του 7ου γύρου στο χώρο των αγώνων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Λαμία , Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και επιπλέον 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 30’’ ανά κίνηση από την 1η κίνηση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ, με παράβολο 5 ευρώ.
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Α)ΟΡΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Δικαίωμα πρόκρισης στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδας έχουν:
1)οι σκακιστές/τριες που ανήκουν σε σωματεία της ΕΣΣΚΕ
2)οι σκακιστές/τριες που ανήκουν σε σωματεία της ΕΣΣΚΕ και αγωνίζονται με υποσχετική σε άλλη Ένωση/Τοπική Επιτροπή.
Δεν έχουν δικαίωμα πρόκρισης οι σκακιστές/τριες που δεν αγωνίζονται σε σωματεία της ΕΣΣΚΕ, ή αγωνίζονται με υποσχετική και ανήκουν σε άλλη Ένωση/Τοπική Επιτροπή.
Β)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ
Ο Πρωταθλητής και η Πρωταθλήτρια του Ανοικτού Ατομικού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας 2011 , εφ όσον πληροί τους προαναφερόμενους όρους πρόκρισης, προκρίνονται και θα πρέπει να φιλοξενηθούν ( βλέπε σχετική προκήρυξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας , http://www.chessfed.gr/files/20_Kavala_gr.pdf ) στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδος που θα γίνει στην Καβάλα, από 30 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2011.
Εάν ο Πρωταθλητής ή η Πρωταθλήτρια του Ανοικτού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας 2011 δεν ανήκουν σε σωματεία της ΕΣΣΚΕ, τότε αυτομάτως η πρόκριση και συνεπώς η φιλοξενία στην Καβάλα , μεταφέρεται στον αμέσως επόμενο αθλητή ή στην επόμενη αθλήτρια, της ΕΣΣΚΕ, ασχέτως αν αγωνίζεται με υποσχετική σε σωματείο που ανήκει σε άλλη Ένωση ή Τοπική Επιτροπή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Βαϊοπούλου Γιώτα, e-mail: g_vaiopoulou@yahoo.gr και τηλ: 6977419923

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Ξενοδοχεία της περιοχής χωρίς καμία δέσμευση από τον διοργανωτή.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γαλοπούλου Ευαγγελία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσώρος Δημήτρης .

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι αθλητές/αθλήτριες θα καταταχθούν για της ανάγκες της κλήρωσης, σύμφωνα με το διεθνές ΕΛΟ (αν δεν υπάρχει, το Εθνικό ΕΛΟ) από τους ισχύοντες πίνακες της FIDE και της ΕΣΟ, και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, αλφαβητικά. Για κάθε νίκη οι παίκτες παίρνουν 1 βαθμό, για ισοπαλία 0,5 βαθμούς, και για ήττα μηδέν βαθμούς. Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι παίκτες, και σε περίπτωση ισοβαθμίας σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:
1) Το τουρνουά των ισοβάθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2) Το κριτήριο Μπούχολτς
3) Το κριτήριο Σόνεμπορν – Μπέργκερ
4) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας


ΕΠΑΘΛΑ

1ος Νικητής Κύπελλο 1η Νικήτρια Κύπελλο
2ος Νικητής Κύπελλο 2η Νικήτρια Κύπελλο
3ος Νικητής Κύπελλο 3η Νικήτρια Κύπελλο
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την Προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Για την ερμηνεία της Προκήρυξης και διευκρινίσεις σχετικά με αυτή, αρμόδιος είναι ο Επικεφαλής Διαιτητής, οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές, τελεσίδικες, άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης.
Για ότι δεν προβλέπεται από τους παραπάνω κανονισμούς ή από την Προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής αγώνων.

Όποιος ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα, θεωρείται ότι αποχώρησε εκτός αν η απουσία θεωρηθεί από τον επικεφαλής διαιτητή αιτιολογημένη.
Επιτρέπεται σε κάθε παίκτη μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ο.Λ.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΚΟΔΡΑΣ ΓΙΩΤΑ ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΥΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σ.Ο.Λ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΝΤΖΟΥ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου - ΛΑΜΙΑ
Τηλ / φαξ : 22310-29005
www.esske.net


Προς
τα σωματεία της
ΕΝΩΣΗΣ Σ.Σ.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. )

Θέμα :Έκτακτη Γενική Συνέλευση αριθ. Πρωτ. 75 / 29-4-2011
Αγαπητά μέλη ,
Την Παρασκευή 10/6 2011 και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των Σωματείων της Ένωσης στην έδρα της Ένωσης στην Λαμία και επί της οδού Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου .Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Σάββατο 11/6/2011 ώρα 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
1)Διοργάνωση σεμιναρίου διαιτησίας
2)Οικονομικά της Ένωσης και τρόποι εύρεσης πόρων
3) Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και λοιπά διοικητικά τρέχοντα θέματα
4)Προτάσεις μελών

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Α. Σκόδρας Γ. Παγουρόπουλος

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην Λαμία - ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 11/6/2011 ωρα 9μμ

Αγαπητοί αθλητές ,
α)Η Ένωσή μας διοργανώνει στη Λαμία, το Ατομικό πρωτάθλημα Ανδρών –Γυναικών 2011 .( επισυν. η προκήρυξη )
Είναι η πρώτη φορά στην σκακιστική ιστορία της Ελλάδας που θα ξέρουμε ότι θα αγωνιστούμε χωρίς ΕΛΟ, χωρίς οδοιπορικά και πάλι, χωρίς την αναγνώριση της προσπάθειάς μας.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε , ότι υπάρχει σκάκι και χωρίς ΕΛΟ , υπάρχουν αθλητές που αγωνίζονται για τα αθλητικά ιδεώδη .
Ελπίζουμε και το ευχόμαστε, να παίξετε τις καλύτερες παρτίδες σας .
Θα αναλυθούν οι καλύτερες παρτίδες και με την σύμφωνη γνώμη των αθλητών , θα δημοσιευθούν .
Κατά τα λοιπά ισχύει η προκήρυξη.

β)Το Σάββατο 11/6/2011, στις 9.00 μμ, θα διεξαχθεί ανοιχτή γενική συνέλευση της Ένωσης, κυρίως με θέματα ενημέρωσης στα διοικητικά .( αναλυτικά η επισυν. πρόσκληση)

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. - Σ. Ο. ΛΑΜΙΑΣπληρ: Γιώτα Βαϊοπούλου 6977419923

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. )

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο την πρωτοφανή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της σκακιστικής ομοσπονδίας να μην αξιολογήσει εκατοντάδες επίσημες παρτίδες, δεκάδων αθλητών της Ένωσής μας. Καταγγέλλουμε σε ολόκληρη την σκακιστική οικογένεια, αλλά και σε όλους τους φίλους του σκακιού, την συγκεκριμένη ενέργεια απαιτώντας την άμεση ανάκλησή της καθώς είναι ενέργεια άδικη, παράνομη και παραβιάζει όχι μόνο το καταστατικό και τον κανονισμό της ομοσπονδίας, αλλά και τον ίδιο τον αθλητικό νόμο. Στρέφεται εναντίον των σκακιστών του αθλήματος, εναντίον του ίδιου του αθλήματος και τελικά ακυρώνει την ίδια την ομοσπονδία.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εθελοντικά για την ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή ευθύνης μας και θα εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.
Με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό και όχι την οικονομική συναλλαγή, με σύμμαχο το αίσθημα δικαίου αλλά και τον σκακιστικό κόσμο , με οδηγό το καταστατικό και τους κανονισμούς της ομοσπονδίας και τους νόμους της χώρας μας, η ΕΣΣΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον μαζικό αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη.
Η μη αξιολόγηση των παρτίδων των αθλητών μας από το ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ε.Σ.Ο., καταγράφεται στην σκακιστική ιστορία ως ένα από τα μελανότερα σημεία της.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης αυτής απόφασης .
Το ΔΣ της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. )

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κεντρικής Ελλάδας 2011 που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και ο ΠΗΓΑΣΟΣ Αγ./ Κων/νου στον Άγιο Κων/νο Φθιώτιδας , από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2011.
Η μεγάλη συμμετοχή των νεαρών αθλητών σκάκι της Κεντρικής Ελλάδας, το επίπεδο των παρτίδων που παίχτηκαν , η ζεστή ατμόσφαιρα αλλά και τέλεια οργάνωση και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων 10 κατηγοριών αθλητών , ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν , στους γονείς τους που οδηγούν τα παιδιά τους στα σκακιστικά μονοπάτια, στους εθελοντές διαιτητές και στους διοργανωτές. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το σοβαρό έργο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ) και η σημασία που δίνει στα πρωταθλήματα των νεαρών αθλητών και αθλητριών σκάκι της Κεντρικής Ελλάδας. Επόμενο ραντεβού το OPEN ατομικό πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών της Κεντρικής Ελλάδας στις 11-12-13/6/2011 και 18-19/6/2011. Για περισσότερες πληροφορίες για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και τα σωματεία της, στην ιστοσελίδα www.esske.net