Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 09:11
Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία Ε.Σ.Ο., ως γονείς , διότι υποχρεώνουν παιδιά - μαθητές , που συμμετέχουν στους τελικούς αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, να διαμείνουν υποχρεωτικά σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Την βασική προκήρυξη http://www.chessfed.gr/declarations/declarations213.htm που στάλθηκε στα σχολεία όλης της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας , ακολούθησε «συμπληρωματική» προκήρυξη http://www.chessfed.gr/declarations/declarations221.htm !! , την οποία, η Ομοσπονδία του Σκάκι απέκρυψε από το Υπουργείο Παιδείας και στην οποία αναγράφεται ρητά η απαίτηση υποχρεωτικής καταβολής σημαντικού χρηματικού ποσού, σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, το οποίο σημειωτέον δεν σχετίζεται με το κόστος διοργάνωσης, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων να συμμετάσχουν στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι.Θεωρούμε ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει έναν μαθητή , να διαμείνει υποχρεωτικά σε ξενοδοχείο πληρώνοντας 80 ευρώ προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα σκάκι !

Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα , γιατί προώθησε το Υπουργείο Παιδείας αυτού του είδους την οικονομική συναλλαγή στα σχολεία της χώρας; Είναι ενήμερη η Υπουργός Παιδείας ότι η συμμετοχή μαθητών στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους που θα επιβαρυνθούν σημαντικά, για να βγάλει κέρδος κάποιος ιδιώτης; Έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν μαθητές από τους αγώνες για οικονομικούς λόγους, την στιγμή που η ελληνική κοινωνία διέρχεται οικονομική κρίση και ενώ κάποιες οικογένειες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβιώσουν; Σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει λόγος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, μαθητών από την Αθήνα , την Εύβοια και τις γειτονικές περιοχές ,παρά μόνο αν το επιθυμούν.

Και εφόσον η διοργάνωση δεν είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ( όπως μας πληροφόρησαν τηλεφωνικώς αρμόδιοι υπάλληλοι ) γιατί αναλαμβάνει το Υπουργείο να διανείμει την εγκύκλιο για το σχολικό αυτό πρωτάθλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, εξαπατώντας μας και καλώντας μας έμμεσα να καταβάλλουμε χρηματικά ποσά ;

Καθώς γνωρίζουμε το Υπουργείο Παιδείας δεν νομιμοποιείται να προωθεί εγκυκλίους στα σχολεία για δραστηριότητες, για τις οποίες άμεσα ή έμμεσα καλούνται οι μαθητές να πληρώσουν.

Το υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια ηθική αλλά και νομική ευθύνη όταν προωθεί στα σχολεία, προκηρύξεις με πρωταθλήματα αγώνων που υποκρύπτουν οικονομική συναλλαγή.

Τα ονόματα των γονέων των μαθητών είναι στην διάθεσή σας.

1 σχόλιο:

  1. Έχω αναδημοσιεύσει την πολυ καλή ανοιχτή επιστολή που έχετε δημοσιοποιήσει στο ιστολόγιο www.skakiwest.blogspot.com. Υπάρχουν υποστηριχτές και επικριτές σας. Καιρός πάντως ήταν να ανοίξει μία κουβέντα γύρω από τις παράλογες οικονομικές επιβαρύνσεις των οικογενειών για να παιξουν τα παιδιά σκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή