Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( ΕΣΣΚΕ )

Αριθ. Πρωτ. 59 /23.1.2011

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΕΣΣΚΕ προκηρύσσει το Περιφερειακό Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας για το 2011.

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:
α. Προκριματικοί αγώνες,
β. Τελική φάση (Final Four).

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία που είναι μέλη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.)

4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή .

5. ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.


6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης και η τελική φάση (final four) θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις και στη συνέχεια 30 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1/2 ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

7. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

8. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.


9. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
.
α) Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν μετά από τα προκριματικά θα αγωνιστούν στην τελική φάση (final four).

β) Σε δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο και κατόπιν κλήρωσης από μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΚΕ στα γραφεία της Ένωσης κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της 9/1/2011 έχουμε:
Φάση των «16» ( που τεχνικά είναι 14 ! )
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων.


ΚΛΗΡΩΣΗ
Α . ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Κυριακή 6-2-2011 ώρα 10.30 π.μ.
1. Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Σ.Ο.ΠΑΛΑΜΑ
2. Σ.Ο.ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ
3. ΛΑΡΙΣΑ – ΦΑΛΑΝΗ
4. ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ
5. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ
6. ΠΗΓΑΣΟΣ – Σ.Ο.Β.ΕΥΒΟΙΑΣ
7. Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ προκρίνεται άνευ αγώνα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Κυριακή 13-2-2011 ώρα 10.30 π.μ.
1. ΝΙΚΗΤΗΣ 1ΟΥ-ΝΙΚΗΤΗΣ 2ΟΥ
2. ΝΙΚΗΤΗΣ 3ΟΥ-ΝΙΚΗΤΗΣ 4ΟΥ
3. ΝΙΚΗΤΗΣ 5ΟΥ-Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ
4. ΝΙΚΗΤΗΣ 6ΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Β. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – Τελικός Κυπέλλου
Η τελική φάση (FINAL FOUR) θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στον Βόλο του Ν. Μαγνησίας.
Πληροφορίες για τον αγωνιστικό χώρο: Παπαδούλης Κώστας τηλ. 6973356992)
Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση στη τελική φάση (final four).
Για όλες τις συναντήσεις της τελικής φάσης προβλέπεται ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, μετά από 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας με αντίστροφα χρώματα και με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 10’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας γρήγορου σκακιού-ράπιντ. Αν και η επαναληπτική συνάντηση λήξει ισόπαλη μετά από νέο 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται νέα συνάντηση με νέα αντιστροφή χρωμάτων και με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 3’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας μπλιτς. Στην πρώτη επαναληπτική συνάντηση λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα έχει η ομάδα που έπαιξε στις σκακιέρες αυτές με τα μαύρα στην κανονική συνάντηση. Στην δεύτερη επαναληπτική συνάντηση τα χρώματα αντιστρέφονται και πάλι. Σε όλες τις συναντήσεις οι ομάδες αγωνίζονται με την ίδια σύνθεση που έπαιξαν στον κανονικό αγώνα. Αν και οι δύο συναντήσεις λήξουν ισόπαλες τότε εφαρμόζεται το κριτήριο Βερολίνου (άρθρο 9) στα αποτελέσματα της κανονικής συνάντησης.



10. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την Τ.Ε.Δ. της ΕΣΣΚΕ, που συμπεριλαμβάνεται στον ισχύοντα Πίνακα Ενεργών Διαιτητών της ΕΣΟ οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΚΟΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου