Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ RAPID Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ αρ.πρωτ.: 13/14-12-2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ RAPID Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015



ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εντευκτήριο του Συλλόγου, Παπακυριαζή 63.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές με δελτίο της ΕΣΟ ή άλλης ομοσπονδίας.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: Παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ(2 άτομα από την ίδια οικογένεια 15 ευρώ,3 άτομα και πάνω 20 ευρώ).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: Δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι και 26-12-2015 και ώρα 20.00
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ερκετζίκη Ασημίνα
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μαρκόπουλος Θωμάς
ΣΥΣΤΗΜΑ: Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά ΕΛΟ (Fide Rapid,Standard).
Αν οι συμμετοχές είναι λιγότερες από 20,θα διεξαχθεί ελβετικό 5 γύρων και αν είναι λιγότερες από 10 θα διεξαχθεί τουρνουά ΠΟΥΛ.
Η νίκη υπολογίζεται για 3 βαθμούς η ισοπαλία 1 και η ήττα 0.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Χρόνος 12 λεπτά με 5 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου μετά από κάθε κίνηση.
Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1.
Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
2.
Μ-Μπούχολντς
3.
Σόννεμπορν-Μπέργκερ
4.
Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας
ΕΠΑΘΛΑ:
1ος 35% των παραβόλων και μετάλλιο
2ος 25% των παραβόλων και μετάλλιο
3ος 20% των παραβόλων και μετάλλιο
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα ΔΕ μοιράζονται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιβεβαίωση συμμετοχών 30 λεπτά πριν την έναρξη του 1ου γύρου.Για να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των αθλητών επιβάλλεται η φυσική παρουσία τους. Ώρα έναρξης 11:00 π.μ. Ο κάθε γύρος θα ξεκινάει αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του προηγούμενου.
Μετά τον 4ο γύρο θα γίνει διάλειμμα περίπου 30 – 45 λεπτά για φαγητό.Τελετή λήξης και απονομές επάθλων αμέσως μετά τη λήξη του τελευταίου γύρου.

ΓΕΝΙΚΑ: Ανώτατο όριο συμμετοχών 30 άτομα. Αν ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί το όριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής αθλητών και συλλόγων στο τηλέφωνο του συλλόγου 2413013391 ώρες 6-9μ.μ καθημερινές και στο e-mail του Συλλόγου larissachess@gmail.com


       Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν.Γραμματέας


Ερκετζίκη Ασημίνα                                                                                           Γκονέλας Νικόλαος






Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;

Μια ματιά στα πολλά οφέλη που έχει το σκάκι στην νοητική ανάπτυξη του παιδιού, και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να διδαχθεί.
Ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια λογικής, το σκάκι αποδεδειγμένα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ακονίσετε το μυαλό σας. Τι οφέλη, όμως, μπορεί να έχει το να μάθετε στο παιδί σας να παίζει σκάκι;

Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει κάποια «σίγουρη» ηλικία για να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με το σκάκι, και θα μπορούσαμε να πούμε πως εξαρτάται από το άτομο. Υπάρχουν παιδιά που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το παιχνίδι από μικρή ηλικία, αλλά αν έπρεπε να κάνουμε μια γενίκευση, γύρω στα 7-8 είναι η περίοδος που το παιδί σας θα καταφέρει να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες με μεγαλύτερη ευκολία.

Η φύση του παιχνιδιού είναι τέτοια που το παιδί
αναπτύσσει τις ικανότητές του να αναλύει καταστάσεις και να λαμβάνει αποφάσεις. Ακόμα πιο σημαντικό, το γεγονός ότι όσο περισσότερο εξασκείται, θα μπορεί να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις χωρίς να σας συμβουλεύεται, που βοηθάει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν το σκάκι σαν μια αλληγορία για την ζωή, και δεν έχουν άδικο. Μιας και κάθε κίνηση πρέπει να είναι σοβαρά προμελετημένη, το παιδί μπαίνει στην διαδικασία να σχεδιάζει καλύτερα τις «κινήσεις» του, κυριολεκτικά και μεταφορικά – μια δεξιότητα που θα φανεί πολύ σημαντική στο μέλλον. Όπως μια λάθος κίνηση μπορεί να σε κάνει να χάσεις το παιχνίδι, έτσι και στην αληθινή ζωή αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες για τις πράξεις μας. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για το πώς πρέπει το παιδί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να πειθαρχεί στους κανόνες. Ταυτόχρονα, προωθείται μία υγιής αίσθηση του ανταγωνισμού, και το παιδί μαθαίνει να την διαχειρίζεται σωστά.

Σε εγκεφαλικό επίπεδο, έχει αποδειχθεί πως το σκάκι εξασκεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Το αριστερό ημισφαίριο ευθύνεται για την αναλυτική σκέψη, ενώ το δεξί για την κατανόηση αφηρημένων όρων και την δημιουργικότητα. Ενισχύεται η μνήμη, καθώς το παιδί πρέπει να θυμάται κινήσεις, συνδυασμούς και διαφορετικούς τρόπους παιξίματος, όπως και η προσαρμοστικότητα, μιας και κάθε διαφορετικός αντίπαλος έχει την δική του τεχνική.

Οι συνδυασμοί των θέσεων και κινήσεων βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα μαθηματικά προβλήματα, καθώς εκπαιδεύονται να παρατηρούν το θέμα από διάφορες οπτικές στην αναζήτηση λύσης. Τίθενται οι βάσεις για καλύτερη, πιο οργανωμένη έρευνα – το αγωνιστικό σκάκι είναι ένα σπορ που χρειάζεται πολλή μελέτη. Όταν έρθουν τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, που η προσοχή μπορεί να διασπαστεί με το παραμικρό, οι μικροί μας φίλοι δεν θα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στο να μείνουν προσηλωμένοι και να κατανοούν όσα διαβάζουν.

Είναι πολύ σημαντικό το πώς θέλουμε να διδάξουμε στο παιδί μας σκάκι.
Αν αποφασίσουμε να το γράψουμε σε κάποιον σύλλογο, καλό θα ήταν να μιλήσουμε με τον εκπαιδευτή σχετικά με τους τρόπους διδασκαλίας που ακολουθεί.
Αν έχουμε οι ίδιοι γνώσεις που θέλουμε να του μεταδώσουμε, η καλύτερη συμβουλή είναι να διδάξουμε όπως θα θέλαμε να διδαχθούμε.

Ποιος είναι ο στόχος μας και πώς βλέπουμε το σκάκι; Είναι απλά ένα παιχνίδι; Είναι μια πλατφόρμα από την οποία το παιδί μας θα πάρει πολύτιμα μαθήματα, χωρίς την πίεση που ήδη δέχεται από το σχολείο; Τέλος, ενώ είναι θεμιτό να… υποβαθμίζουμε λίγο το παιχνίδι μας για χάρη του παιδιού, αν το αφήνουμε να νικήσει εύκολα, μάλλον θα κάνουμε περισσότερο κακό από καλό. Άλλωστε, κανείς δεν γίνεται καλύτερος χωρίς να ξεπεράσει δυσκολίες.

του Θοδωρή Διάκου στο in2life.gr

Τελικά το σκάκι είναι άθλημα ή παιχνίδι;

Τελικά το σκάκι είναι άθλημα ή παιχνίδι;
Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας Σκακίστριας Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Κ16 ας αποσαφηνίσουμε μερικά στοιχεία που δημιουργούν συχνά σύγχυση.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις έννοιες άσκηση, άθλημα ,σπορ και πνευματικό παιχνίδι.
Η έννοια άθλημα και κατ´επέκταση αθλητισμός έχει την έννοια του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, αρετές που ανέδειξαν και καλλιέργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες.Το άθλημα γίνεται άσκηση όταν δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα ενώ η έννοια του σπορ έχει μέσα το παιχνίδι και την διασκέδαση.

Έτσι το σκάκι ,εκτός απο τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού, έχει αναγνωριστεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή ως πνευματικό άθλημα και παράλληλα έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Παιδείας στα Σχολικά Αθλήματα αφού είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα ,ενώ η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε ἆθλον (βραβείο) μετά από άθλο ( κόπο, μόχθο, βάσανο,ταλαιπωρία).

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν λοιπόν στην Σταυρούλα αλλά και στους προπονητές της καθώς και σε όσους υποστήριξαν την δύσκολη αυτή προσπάθειά της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ














Αγώνες σκακιού Κ. Βάρναλης

Αγώνες σκακιού  «Κ. Βάρναλης» 
  Η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας , ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας , η Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας, οι «Σκακιστικές Διαδρομές»  και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ,  συνδιοργανώνουν  αγώνες σκακιού προς τιμή του  ποιητή  Κ. Βάρναλη   , με ελεύθερη συμμετοχή  και με αξιολόγηση με το σύστημα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.    Το τουρνουά αφιερώνεται στα 50 χρόνια ζωής του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας.                                       .                                                                                                                                                          Σάββατο   2 Ιανουαρίου  2016 17:30    εγγραφές και … διαγραφές  18:02     μελοποιημένο ποίημα     18:08    1ος γύρος 21:15     Κ. Βάρναλης  -  το  έργο του,  στάση ζωής   22:04     διαγωνισμός τραγουδιού  24:00     σιωπητήριο 
Κυριακή   3 Ιανουαρίου  2016 06.05        πρωινή γυμναστική  08:02        πρωινό   10:31        2ος γύρος          17:29        3ος γύρος 20:30        προβολή σκακιστικής ταινίας 24:00        σιωπητήριο 
Δευτέρα   4 Ιανουαρίου  2016 6:05           πρωινή γυμναστική  08:00         πρωινό  09:55         4ος γύρος      15:00         5ος γύρος      18:00        απονομή επάθλου  18:05        αγώνας  5 γύρων   Fischer Random  (3΄ + 3΄΄) 
 19:00       λήξη και ξεπροβόδισμα των ταξιδιωτών 
Οι συνδιοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.  
74 πρώτα λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 22 δεύτερα για κάθε κίνηση.  Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.   
Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται με σειρά:  μεγαλύτερου ΕΛΟ  Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. μεγαλύτερης  ηλικίας γνώσης μουσικού οργάνου (προηγούνται οι κάτοχοι μπαγλαμά )   
Η τελική κατάταξη καθορίζεται σύμφωνα με τους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι αθλητές μεταξύ τους καθορίζουν την κατάταξη.  Σε περίπτωση διαφωνίας, εφαρμόζονται τα ακόλουθα κριτήρια άρσης της με την ακόλουθη σειρά: Αποτέλεσμα τουρνουά ισόβαθμων. Buchholz cut 2 Sonneborn – Berger Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας. Στον πρώτο της γενικής κατάταξης, θα απονεμηθεί  βιβλίο μεταχειρισμένο . Με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  αποφασίσθηκε η ενσωμάτωση του ατομικού ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ και των ατομικών των ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ των αθλητών της Ένωσης με τους παρόντες αγώνες . Οι 4 πρώτοι αθλητές της τελικής κατάταξης στο τουρνουά που ανήκουν σε σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., θα αγωνισθούν  με σύστημα αγώνων ΝOΚ ΑΟΥΤ.  Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα ΝΟΚ ΑΟΥΤ,  θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  
 Δικαίωμα συμμετοχής:   Όλοι όσοι  αγαπούν το σκάκι.  Η προσέλευση των συμμετεχόντων την ημέρα των αγώνων, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17:50, δηλαδή τουλάχιστον 18΄πριν την έναρξη των αγώνων.  Αθλητής που δεν έχει προσέλθει για να αγωνισθεί μετά την πάροδο 9 πρώτων λεπτών και 59 δευτερολέπτων, από τον προκαθορισμένο χρόνο έναρξης του κάθε γύρου, μηδενίζεται. Ενδυμασία συμμετεχόντων: Χειμερινή  ευρωπαϊκή ενδυμασία ή ότι άλλο χειμωνιάτικο ύφασμα πχ κουβέρτες κλπ.  Όλοι οι συμμετέχοντες που φέρουν μουσικά όργανα, να το δηλώνουν στην γραμματεία κατά την εγγραφή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν κατά τους συνήθεις και προγραμματιζόμενους ελέγχους στα δωμάτιά τους βρεθούν, θα κατασχεθούν εν ονόματι της «κοινής πρόσβασης στο αγαθό της διασκέδασης».  Τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε διαφορετικό όμιλο . Ο μέγιστος αριθμός  των συμμετεχόντων αθλητών ορίζεται σε 50.  
Hotel ΣΑΜΑΡΑΣ    www.samarashotel.gr Διάκου 14 Λαμία  τηλ: 22310-28971  e-mail: h-samaras@otenet.gr Μονόκλινο χωρίς πρωινό 25 ευρώ, με πρωινό 30 ευρώ Δίκλινο χωρίς πρωινό 35 ευρώ , με πρωινό 45 ευρώ Τρίκλινο χωρίς πρωινό 40, με πρωινό 55 ευρώ  Η διαμονή στο Ξενοδοχείο των αγώνων δεν είναι υποχρεωτική.  Όποιος επιθυμεί  πρωινό χαμηλής χοληστερόλης, θα πρέπει, για στατιστικούς  και μόνο λόγους, να το δηλώσει κατά την λήξη των αγώνων.  Οι  τιμές όλων των ξενοδοχείων της Λαμίας στην δ/νση: http://www.greekhotel.gr/gr/central_greece_hotels/fthiotida_hotels/lamia_hotels.asp   
Όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και συνδιοργανωτές,  εγγυώνται το «ευ αγωνίζεσθε» και τον σεβασμό της προσωπικότητας των αγωνιζόμενων. Για την ερμηνεία και εφαρμογή των άρθρων του παρόντος  αρμόδιοι είναι  όλοι οι συμμετέχοντες. 
 Οι αγώνες διεξάγονται  σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη.  Όποιος ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα, θεωρείται ότι αποχώρησε εκτός αν η απουσία θεωρηθεί από όλους αιτιολογημένη. Επιτρέπεται σε κάθε αθλητή μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη. Όπου αναφέρεται η λέξη αθλητής, εννοείται και αθλήτρια. Για ότι δεν προβλέπεται στο παρόν χαρτί, συναποφασίζουμε όλοι κατά περίπτωση. Αλλά και για όσα προβλέπονται , πάλι συναποφασίζουμε όλοι.   
Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν. Για την διευκόλυνση της προετοιμασίας οι δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Γιώτα Βαϊοπούλου  6977419923 και στο e-mail : vaiopouloug@gmail.com  Για την προετοιμασία της παρούσης ( αντιγραφή της περσινής) αναλώθηκαν 3 λεπτά και 20 δεύτερα ,  από μικρή ομάδα εθελοντών  και χωρίς οποιοδήποτε κόστος για κανέναν.  Προς διευκόλυνση όλων,  μπορεί να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα – δήλωση συμμετοχής. Σας περιμένουμε όλους για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το μέλλον του σκακιού. Αυτό το τουρνουά δεν το διοργανώνουν άλλοι για εμάς, αλλά εμείς για όλους τους άλλους. Ευχαριστούμε το «Ξενοδοχείο Σαμαράς» για την ευγενική δωρεάν παραχώρηση  της αίθουσας των αγώνων. 
Η  Οργανωτική επιτροπή. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
ΦΟΡΜΑ -  ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΟΝ/ΜΟ: ΕΝΩΣΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ:  ID: INT   RATING: NAT  RATING: ΤΗΛ: e-mail: 
Στιγμιότυπα από παλαιότερο τουρνουά προς τιμή του ποιητή Κ. Καβάφη: https://www.youtube.com/watch?v=Oz_amyWVCew

Βιωματικό Σεμινάριο



       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




                 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
         ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ




 Bόλος: 03.12.2015
 Αρ.Πρωτ.: Φ.23.4/10911
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ

          
 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ





Ταχ Διεύθυνση: Γ. Καρτάλη 74
 ΠΡΟΣ:
Σχολικές Μονάδες Μαγνησίας
Ταχ.Κώδικας   : 383 33, Bόλος


Πληροφορίες  : Αντωνίου Δ.Αντώνιος


Τηλέφωνο       : 24210 39069


Fax                     : 24210 76654


e-mail                : mail@dipe.mag.sch.gr







Θέμα:       «Βιωματικό Σεμινάριο : To σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία » και  απονομή Πτυχίου Προπονητή Σκακιού Α΄Βαθμού



         Η Δ/νση Π.Ε.Μαγνησίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. διοργανώνουν   για   τους  εκπαιδευτικούς  της  Μαγνησίας  σεμινάριο  με  θέμα  «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία»,  διάρκειας 9 διδακτικών  ωρών, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

        Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι με την παραπάνω σχετική το Σκάκι μπορεί να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη των Δημοτικών Σχολείων.

       Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί σε επιλεγμένη αίθουσα στην Αγριά (Πορφυρογένειο ή ΓΕΝ Λύκειο Αγριάς,  θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση )  το Σάββατο 12  Δεκεμβρίου 2015.

        Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

    Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ  

    Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

        Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και θα απονεμηθεί από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε το «Πτυχίο Προπονητή Σκακιού Α’ Βαθμού».

       Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων  της Π.Ε.Μαγνησίας στο  mail mail@dipe.mag.sch.gr ή στο τηλέφωνο 24210 39069 . Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών για την πραγματο-ποίηση του σεμιναρίου 15.

       Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το αντίστοιχο περυσινό σεμινάριο, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ξανά τη δεύτερη φάση που περιλαμβάνει εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση στο σκάκι.

                                                              Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε.  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

                                                                        α.α. ο νόμιμος αναπληρωτής της



                                                                                                 

                                                                               Δραχτίδης Βασίλης

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε

Μεγάλη επιτυχία του Σκακιστικού Συλλόγου Ελασσόνας.
Στης 29-11-2015 διεξήχθη στην πόλη του βόλου το final four του κυπέλλου της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας. Ο Σ.Σ. Ελασσόνας  προκρίθηκε στο final four αποκλείοντας τις ομάδες των Φαρσάλων και της Καρδίτσας αντιμετώπισε στον ημιτελικό την ομάδα του Βόλου .Μετά από συγκλονιστική μάχη που κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα ο Σύλλογος μας πηρέ την πρόκριση για τον τελικό με σκορ 2-2. Στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα της Λαμίας την όποια και κέρδισε με σκορ 3-1 κατακτώντας το κύπελλο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Σ.Σ.Ελασσόνας που ελπίζουμε να έχει και συνέχεια. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους Γκουκουματη Ευάγγελο ,Ζαρκαδή Ιωάννη, Παγώνη Ιωάννη ,Βίτκο Νικόλαο και Μαρογιάννη Δημήτριο. Πολλά συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες που συμμετείχαν επίσης συγχαρητήρια στο σύλλογο του Βόλου για την άψογη διοργάνωση των αγώνων.