Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Διασυλλογικό Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2014–2015

Διασυλλογικό Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας
2014–2015
’Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας
Μακροπούλου 93, Λαμία
Αρ. Πρωτ. 180 / 21-11-2014
Προκήρυξη αγώνων
Η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. προκηρύσσει το διασυλλογικό της κύπελλο για την περίοδο 2014 – 2015.
Συνθέσεις ομάδων
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς σε γενικές σκακιέρες, ανεξάρτητα από
φύλο και ηλικία. Η ομάδα που παίζει εντός έδρας έχει τα λευκά στην 1η και στην 3η
σκακιέρα και η ομάδα που παίζει εκτός έδρας έχει τα λευκά στη 2η και στην 4η σκακιέρα.
Συμμετοχές – Κλήρωση
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., έναντι παραβόλου
3€ ανά αθλητή. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. (στα
γραφεία του ΦΟ Καρδίτσας στις 28 Σεπτεμβρίου 2014) δήλωσαν συμμετοχή τα ακόλουθα
σωματεία:
1. ΑΟ Αγριάς
2. Πήγασος
3. ΣΑ Λαμίας
4. ΣΕ Βόλου
5. ΣΝΟ Λαμίας
6. ΣΟ Βόρειας Εύβοιας
7. ΣΟ Λαμίας
8. ΣΣ Ελασσόνας
9. ΣΣ Λάρισας
10. ΣΣ Φαρσάλων
11. ΦΟ Καρδίτσας
Στην ίδια Γενική Συνέλευση, ακολούθησε η πραγματοποίηση της κλήρωσης των αγώνων, η
οποία είναι η εξής:
1ος γύρος
1. ΣΣ Φαρσάλων – ΣΣ Ελασσόνας
2. ΦΟ Καρδίτσας – ΣΣ Λάρισας
3. ΣΑ Λαμίας – ΣΟ Βόρειας Εύβοιας
4. Πήγασος πρόκριση άνευ αγώνος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Η ομάδα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ του  Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ πρωταθλήτρια  Κεντρικής Ελλάδας 2015
Tην Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στα πλαίσια του «1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» στην Λαμία, διεξήχθη  ο τελικός αγώνας του 7ου ομαδικού πρωταθλήματος σκακιού  «ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» ,μεταξύ των ομάδων του Φ.Ο. Καρδίτσας και της  Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ    που διοργάνωσε  η «ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.» στο αμφιθέατρο του 5ο Γυμνασίου Λαμίας.   
Η  ομάδα του Φ.Ο. Καρδίτσας με προπονητή τον κ. Βασίλη Μαρκαντώνη  νίκησε την ομάδα της  Σ.Ν. Ο. Λαμίας με σκόρ 3-1 και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα Κεντρικής Ελλάδας για το έτος 2015.
Στην προκριματική φάση, συμμετείχαν συνολικά εννέα ομάδες, πέντε στον 1ο όμιλο των Φαρσάλων  και τέσσερις στον 2ο όμιλο του Αγ. Κων/νου.
Αναλυτικά  τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της προκριματικής και της τελικής φάσης έχουν ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ  -   ΦΑΡΣΑΛΩΝ
1 ος Γύρος         Σ.Σ.Λ. – Φ.Ο.Κ.  0-4              Σ.Σ.Φ. – Σ.Ε.Β.    2-2
2ος Γύρος           Φ.Ο.Κ. – Σ.Ε.Β.   2-2             Σ.Σ.Λ.  -  Σ.Σ.Φ.    1,5-2
3ος Γύρος         Σ.Σ.Φ. – Φ.Ο.Κ. 1,5-2,5        Σ.Ε.Β.  – Φ.Ο.Λ.    4-0
2ος ΟΜΙΛΟΣ -  ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
1ος Γύρος    Α.Ο.Π.Α.Κ.    -     Σ.Ν.Ο.Λ.          1-3                             Α.Σ.Α.Δ.  -  Σ.Α.Λ.            1-3
2ος Γύρος     Σ.Ο.Λ.         –          Α.Σ.Α.Δ.        4-0                              Σ.Ο.Λ.  -   Α.Ο.Π.Α.Κ.       3-1
3ος Γύρος     Α.Σ.Α.Δ.       -        Σ.Ο.Λ.             1-3                              Σ.Α.Λ.  –   Σ.Ν.Ο.Λ.         2-2
4ος Γύρος   Σ.Ο.Λ.            -        Σ.Α.Λ.               2-2                        Α.Ο.Π.Α.Κ.   -    Α.Σ.Α.Δ.    3-1
5ος Γύρος   Σ.Α.Λ.           -        Α.Ο.Π.Α.Κ.       3-1                               Σ.Ν.Ο.Λ.   -     Σ.Ο.Λ.       3-1
ΤΕΛΙΚΟΣ       16-11-2014
Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ    -  Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ   3-1
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο 7ο ομαδικό πρωτάθλημα   «ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 


Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

«1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ»
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014, στους χώρους του 5ου Γυμνασίου  και του 12ου Δημοτικού σχολείου της Λαμίας, το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Στο «Φεστιβάλ σκακιού» συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από πολλές περιοχές  της Κεντρικής Ελλάδας, γονείς και συνοδοί των μαθητών και η μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμίας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και ο Δ/ντής του 12ου Δημ. Σχολείου Λαμίας. Κατά την διάρκεια της σύντομης τελετής έναρξης τιμήθηκε ο τ. Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Σιούτας για την πολύτιμη συμβολή του στην διάδοση του σκακιού στα σχολεία. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης. Στην συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι στις αίθουσες των σχολείων, αλλά και στα προαύλια (υπαίθριες σκακιέρες), να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, να παρακολουθήσουν μαθήματα πινγκ πονγκ, να συμμετέχουν σε αγώνες RAPID και ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας μουσικά παιχνίδια. Παράλληλα εκπαιδευτικοί και γονείς συζήτησαν θέματα σχετικά με τον «αθλητισμό και πρωταθλητισμό», καθώς και ζητήματα σχετικά με την «επικοινωνία σχολείου-γονέα και την γονεϊκή εμπλοκή».  
Η μεγάλη καινοτομία όμως του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που το κάνει να ξεχωρίζει από τους παραδοσιακούς «σχολικούς-μαθητικούς αγώνες» και που για πρώτη φορά εισήγαγε σε πανελλαδικό επίπεδο η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, είναι ότι οι μαθητές  έπαιξαν σκάκι με ισοδύναμους αντιπάλους, με κριτήριο την σκακιστική τους κατάρτιση και όχι απλώς και μόνο το ηλικιακό επίπεδο. Το ηλικιακό επίπεδο, ως μοναδικό κριτήριο, αποτελεί ένα άδικο πλαίσιο των διοργανώσεων των σχολικών-μαθηματικών αγώνων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), δημιουργώντας έντονα συναισθήματα απογοήτευσης λόγω του άνισου και άδικου ανταγωνισμού μεταξύ των παιδιών. Επίσης για πρώτη φορά στα σκακιστικά δρώμενα της χώρας μας δόθηκε η ευκαιρία κατά την διάρκεια του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», μέσα από το παραμύθι και την ζωγραφική να μάθουν και να αγαπήσουν το σκάκι και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», στους γονείς και τους συνοδούς των μαθητών, που παραβρέθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στους φίλους του σκακιού, στον Δ/ντή και τους  εκπαιδευτικούς του 12ου Δημ. Σχολείου Λαμίας, την Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας και ιδιαίτερα, στην μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. αποτελούμενη από τους:
ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ
ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ
ΔΟΓΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
ΕΡΚΕΤΖΙΚΗ ΜΙΝΑ
ΖΙΩΓΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΒΙΒΗ
ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΛΤΣΑ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΗΛΙΑ 

ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΚΩΣΤΑ




ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙ       
Λαμία,    16-11-2014       
Οι σκακιστικοί όμιλοι της Λαμίας,  η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, συνδιοργανώνουν το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16-11-2014 στο12ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας , Αμπλιανίτη 20-22, στην Λαμία.
Για  μαθητές με αθλητικό δελτίο, θα διεξαχθούν αγώνες  4 γύρων, σε 2 ηλικιακές κατηγορίες Κ12 και Κ16,  με χρόνο σκέψης 12΄  και προστιθέμενο χρόνο 10 ΄΄ ανά κίνηση  ( 12΄+10΄΄).
Για τους μαθητές χωρίς αθλητικό δελτίο, θα διεξαχθούν αγώνες 4 γύρων , σε τρείς κατηγορίες  και με χρόνο σκέψης 15΄.
Για μικρούς και μεγάλους θα διεξαχθεί αγώνας SIMOULTANE και RAPID FISCHER RANDOM 4 γύρων με χρόνο σκέψης 12΄ και 10 ‘’  ανά κίνηση ( 12΄+10΄΄).   :
09:30  Προσέλευση
10:00   Έναρξη
Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι
Προπονητική σκάκι για όλους
Αγώνες σκακιού για μαθητές
Αγώνες σκακιού για αθλητές
Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς
Μουσικά παιγνίδια
ζωγραφική-κουκλοθέατρο 
Προπόνηση πινγκ πονγκ για μικρούς και μεγάλους
Υπαίθρια παραδοσιακά παιγνίδια
Τελικός  ομαδικού «ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» Κεντρικής Ελλάδας  2014
14:00 Τελετή λήξης

Δικαίωμα συμμετοχής στο «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Περιφ. Ενοτήτων (Νομών) Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της Bόρειας Εύβοιας. Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 200 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς οικονομική επιβάρυνση και διοργανώνεται και υποστηρίζεται από την ομάδα των εθελοντών σκακιού της Ένωσης. Θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ μόνο όσοι δηλώσουν την συμμετοχή τους και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι και τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών , μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13.00 στο e-mail : 1chessfestival@gmail.com.
Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν ονοματεπώνυμο μαθητή, σχολείο και τάξη..  Όσοι μαθητές με αθλητικό δελτίο θέλουν να βοηθήσουν στην διοργάνωση (διαιτησία , κλπ ) μπορούν να το δηλώσουν.                                                                                                                                                                  

Πληροφορίες:  Γραμματεία ΕΣΣΚΕ  κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ: 6977419923 e-mail: 1chessfestival@gmail.com  και στην ιστοσελίδα της Ένωσης: www.esske.net