Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Οι  αρχαιρεσίες για τα νέα όργανα διοίκησης της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας  διεξήχθησαν την Κυριακή 18/11/2012 στη Λαμία, στην έδρα της Ένωσης, μέσα σε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας. Εκλέχθηκαν οι παρακάτω :  

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΚΑΛΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        
Β ‘ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                     
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜATΕΑΣ: ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                      
ΕΙΔΙΚΟΣ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                  
ΤΑΜΙΑΣ:  ΚΑΨΑΛΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ                                
ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                            
ΕΦΟΡΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ: ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΣΟΥΛΙΚΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                  

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους, στο δύσκολο  έργο που αναλαμβάνουν.

Έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή στα νέα όργανα της διοίκησης νέων ανθρώπων ,με καθαρό μυαλό και με όρεξη για προσφορά στα κοινά της Ένωσης με πίστη στο όραμα μιάς πραγματικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων που θα βασίζεται στον αλληλοσεβασμό όλων , την διαφάνεια στις διαδικασίες και την ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή της Κεντρικής Ελλλαδας. Χωρίς κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, με επίκεντρο τον μαζικό  αθλητισμό και την διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών μας.
Καλή σας επιτυχία

Ο απερχόμενος Γ. Γραμματέας της ΕΣΣΚΕ

Γιώργος Παγουρόπουλος

Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2012


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ      
     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
                        Μέλος της FISU & EUSA
                                             A.Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι
                                            τηλ: 210 3443448   fax :210 3443441
                                             e-mail : eate@minedu.gov.gr
                                                 

                                                                                                          ΑΘΗΝΑ, 9/11/2012
                                                                                                             Αρ.Πρωτ.: 21595


Προκήρυξη

Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2012

Διοργανωτές : Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.), Ελληνική   Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.), Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.), συνδιοργανωτής : CultureOut.com
Τόπος διεξαγωγής:       Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) στα πλαίσια του σκακιστικού – πολιτιστικού φεστιβάλ “Chessnale
Ημερομηνίες:                26 και 27 Νοεμβρίου 2012
  1. Δικαίωμα συμμετοχής: Φοιτητές και φοιτήτριες των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κατόπιν απόφασης της Ε.Α.Τ.Ε. δεν ισχύει το όριο ηλικίας των 28 ετών). Για την ομαδική βαθμολογία λαμβάνονται υπ' όψιν οι τέσσερις (4) αθλητές - αθλήτριες κάθε Ιδρύματος με τη μεγαλύτερη τελική ατομική βαθμολογία. (ανώτατο όριο συμμετοχών: 100)
  2. Υποβολή δηλώσεων: Τα Ιδρύματα που θα συμμετέχουν πρέπει να στείλουν την ονομαστική κατάσταση καθώς και το Elo των αθλητών έως και 23/11/2012, στα e-mail eate@minedu.gov.gr  και  info@chessfed.gr   ή στο   fax  (210-3443441).
  3. Συνοδευτικά έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα, βεβαίωση σπουδών. 
  4. Σύστημα αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα, ατομικό φοιτητών - φοιτητριών σε 9 γύρους. Ο χρόνος σκέψης θα είναι 10 λεπτά για κάθε αντίπαλο με επαύξηση 10 δευτερολέπτων από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική. Θα ισχύσουν οι κανόνες γρήγορου σκακιού (rapid) της FIDE. Κριτήρια ισοβαθμίας:  α) Το μεταξύ τους αποτέλεσμα, β) Το κριτήριο Buchholz (βαθμοί αντιπάλων), γ) το κριτήριο Median Buchholz (το Buchholtz  μετά την αφαίρεση της υψηλότερης και χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων), δ) το κριτήριο Sonnenborn-Berger (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).


  1. Πρόγραμμα:


Δευτέρα, 26/ 11/ 2012
Τρίτη, 27/ 11/ 2012
16:00 - 17:00: Άφιξη Αποστολών
17:00 - 22:00: Αγώνες – Απονομές
17:00 – 22:00 ΑγώνεςΚάθε Ίδρυμα καλύπτει τις δαπάνες διαμονής – διατροφής  και μετακίνησης καθώς και την μεταφορά από και προς τους χώρους των αγώνων.


                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                          
                                                                                                                    
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΣΣΑΣ                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ     

Συγχαρητήριο μήνυμα του νέου προέδρου της ΕΣΣΚΕ


Συγχαρητήριο μήνυμα του νέου προέδρου της ΕΣΣΚΕ κ. Παναγιώτη Στασινού, προς τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Σκακιστικων Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας
 
Καλημέρα σε όλους σας.
Είναι αλήθεια πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα.
Οι συνθήκες ύφεσης που θα επιφέρει το μνημόνιο 3 είναι σίγουρο πως θα επηρεάσουν και το σκάκι(τις μετακινήσεις, την δυνατότητα για πολλά τουρνουά,τα ενοίκια,τις επιχορηγήσεις κλπ)
Από την άλλη πλευρά το σκάκι ως άθλημα αλλά και ως φορέας πολιτισμού ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές,δύσκολες για την Ελλάδα.Η ανάγκη για σκέψη και δημιουργικότητα, μαζί με τα ελάχιστα εφόδια που χρειάζεται για να διδαχτεί και να παιχτεί ίσως είναι οι αιτίες.

Βέβαια πίσω από τις καταστάσεις και τις επιτυχίες πάντα ''κρύβονται'' κάποιοι, συνήθως λιγοστοί, άνθρωποι που κόντρα στις κρατούσες συνθήκες αγωνίζονται σθεναρά για αυτό που αγαπούν.
Έτσι συμβαίνει και στην δική μας περίπτωση:κάποιοι λίγοι, αλλά επίμονοι φίλοι,απίστευτα δημιουργικοί, με μεγάλη εθελοντική συνεισφορά, καλλιέργησαν και προώθησαν το σκάκι στην Κεντρική Ελλάδα ενώ παράλληλα κατόρθωσαν να δώσουν σάρκα και οστά σε μία μεγαλεπήβολη αρχικά ιδέα, την ΕΣΣΚΕ.
Η Ένωση ''μεγάλωσε'',στάθηκε γερά στα πόδια της, έγινε πασίγνωστη στον σκακιστικό χώρο ανά την Ελλάδα και σήμερα μας κάνει την τιμή να μας ορίζει συνεχιστές των προσπαθειών της.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,με την πολύτιμη αρωγή των δημιουργών της Ένωσης, είμαι σίγουρος πως θα φανεί άξιο απέναντι σ'αυτό το μεγάλο έργο που κληρονόμησε και πως θα επιτύχει τους στόχους για ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος σε όλη την Κεντρική Ελλάδα,πάντα μέσα σε κλίμα φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους!!

Παναγιώτης Στασινός