Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Τουρνουά Σκάκι στην Αιδηψό

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 Τουρνουά Σκάκι στην Αιδηψό


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΡ.ΠΡΩΤ.:168 / 31-03-11
Τηλ.:697 456 77 88 & 694 80 87 968
Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ OPEN 2011
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ προκηρύσσει το Ανοικτό ατομικό Τουρνουά της Βόρειας Εύβοιας «ΑΙΔΗΨΟΣ OPEN 2011» για το 2011
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Σκακιστικός όμιλος βόρειας Εύβοιας & Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ),
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθυντής αγώνων ορίζεται: η κ. Αλεξάνδρα Σκουρτανιώτη
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αιδηψό, σε αίθουσα του ξενοδοχείου 9Queens, εναλλακτική αίθουσα ορίζεται η αίθουσα του ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ, Μ .Δευτέρα Μ. Τρίτη Μ. Τετάρτη 18- 19-20 Απριλίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Οι αγώνες θα γίνουν σε μία ενιαία κατηγορία, με ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση ανδρών και γυναικών, αγοριών κάτω των 18 & κοριτσιών κάτω των 18
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι Ελβετικό 5 γύρων.
Σε περίπτωση που οι συμμετοχές θα είναι μικρότερες από 7 τότε το σύστημα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Συμμετοχές Σύστημα
1 Δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα
2 Τουρνουά 4 παρτίδων
3 Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών συναντήσεων
4-6 Κυκλικό σύστημα (πουλ) απλών συναντήσεων
Η διεύθυνση Αγώνων σε συνεννόηση με τον Διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 12:30
Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 ώρα έναρξης: 12:30 1ος γύρος
Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 ώρα έναρξης: 19:00 2οςγύρος
Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011 ώρα έναρξης: 12:00 3ος γύρος
Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011 ώρα έναρξης: 19:00 4ος γύρος
Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 ώρα έναρξης: 12:00 5ος γύρος
Η Διεύθυνση Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα.
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 45 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον, 30” για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική καθ` όλη την διάρκεια της παρτίδας. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε εξήντα παίκτες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους αθλητές και φίλους του αθλήματος που δηλώνουν συμμετοχή εγκαίρως και έως ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετοχών.


Η προσέλευση των συμμετεχόντων την ημέρα των αγώνων, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12:00, δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Πριν την κλήρωση του 1ου γύρου οι συμμετέχοντες κατατάσσονται κατά σειρά ΕΛΟ (Ελληνικοί πίνακες, A` εξαμήνου του 2011). Σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, και σε περίπτωση μη κατοχής βαθμών ΕΛΟ, κατά ηλικία.
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η τελική κατάταξη καθορίζεται σύμφωνα με τους βαθμούς.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Για ελβετικό σύστημα:α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Για κυκλικό σύστημα (round robin):α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
ΕΠΑΘΛΑ
Ο πρώτος σκακιστής, η πρώτη σκακίστρια ο πρώτος νέος κάτω των 18 και η πρώτη νεανίδα κάτω των 18 θα βραβευθούν με κύπελλα, Οι πρώτοι τρεις θέσεις της γενικής κατάταξης, οι τρεις πρώτες γυναίκες, οι τρεις πρώτοι νέοι (αγόρια) κάτω των 18 και οι τρεις πρώτες νεανίδες κάτω των 18, θα βραβευθούν με μετάλλια.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο κ. Χ. Ζάκκας.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο διαιτητής, οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνη για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι η διεύθυνση των αγώνων.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011 και ώρα 13:00, τηλεφωνικώς στον κ. Πήττα Νικόλαο (τηλ: 697 456 77 88) και στον κ. Σκουρτανιώτη Γεώργιο ( τηλ : 694 80 87 968)


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα έναρξης 17:00 θα διοργανωθεί Αγώνας ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ με τον FM Αλέξανδρο Γκόγκολη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους παρευρισκόμενους, μέχρι την πλήρωση των διαθέσιμων σκακιέρων.
ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση των Αγώνων.
Πληροφορίες: κ. Πήττα Νικόλαο (τηλ: 697 456 77 88) και στον κ. Σκουρτανιώτη Γεώργιο ( τηλ : 694 80 87 968)


Ο Πρόεδρος
του Σ.Ο.Β.Ε
Πήττας Νικόλαος
Ο Γραμματέας
του Σ.Ο.Β.Ε
Ζάκκας Χρήστος

Ο Ταμίας του Σ.Ο.Β.Ε.
Σκουρτανιώτης Γεώργιος

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΙΔΗΨΟ


ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο διαιτητής (άψογη διαιτησία)

Η νικήτρια ομάδα Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) .

Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας (Σ.Ο.Β.Ε.)–

Η ομάδα μας Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας (Σ.Σ.Ε.)

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

FINAL FOUR ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟ

FINAL FOUR ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των τελικών (final four) του ομαδικού πρωταθλήματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μάρτη, στα Λουτρά Αιδηψού.
Αρκετά ενδιαφέρουσες πατρίδες , αγωνιστικό πνεύμα, ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και πολύ φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων , ήταν τα χαρακτηριστικά των αγώνων.
Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο σκάκι είναι όλοι νικητές και ο πιο μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το άθλημα.
Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Διαιτητή των αγώνων κ. Χρήστο Ζάκκα, τα ζευγάρια που προέκυψαν για τους ημιτελικούς του Σαββάτου ήταν Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας (Σ.Ο.Β.Ε.)– Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας (Σ.Σ.Ε.) και Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας (Σ.Ν.Ο.Λ.) – Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) . Η ομάδα του Σ.Ο.Β.Ε. επικράτησε με 5-2 και η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 6-1 των αντιπάλων τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της επόμενης ημέρας.
Στον μικρό τελικό, η ομάδα της Σ.Ν.Ο.Λ νίκησε την ομάδα της Ελασσόνας με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Στο μεγάλο τελικό η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 5,5 έναντι 2,5 επικράτησε της ομάδας της Βόρειας Εύβοιας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας 2011. Η σύνθεση της νικήτριας ομάδας : Στασινός Παναγιώτης, Μητραντζάς Αθανάσιος, Τσούμας Ηλίας, Σιαμέτη Αναστασία, Σιαμέτη Κων/να , Σιαμέτη Τριανταφυλλιά , Ντούλιας Χρήστος , Στασινός Σταμάτης.
Για την δευτεραθλήτρια ομάδα της Βόρειας Εύβοιας αγωνίστηκαν: Μπαρμπής Θανάσης, Ανέστης Ιωάννης, Σκουρτανιώτης Γιώργος, Σιρκελή Φανή, Πλιούκα Ιωάννα, Καππέ Ελένη- Μαρία, Μουρίδης Κώστας και Σουλιάδης Ιωάννης.
Η σύνθεση της Σ.Ν.Ο.Λ. ήταν : Παγουρόπουλος Γιώργος, Τσιτούρας Ιωάννης, Στεργίου Γεώργιος, Αβδελίδου Ευαγγελία, Στεργίου Δήμητρα-Ειρήνη, Σταθόπουλος Κων/νος και για τον Σ.Σ.Ε. : Γκουκουμάτης Ευάγγελος, Ζαρκαδής Ιωάννης, Παγώνης Ιωάννης, Μπέγκα Ειρήνη, Ζαρκαδής Αχιλλέας , Γκουκουμάτης Κων/νος.
Τις απονομές των επάθλων, έκαναν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κ. Ιωάννης Γούδας , η Πρόεδρος του Σ.Ο.Λαμίας και Ε. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου και ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Βορ. Εύβοιας και Ταμίας της Ένωσης κ. Νίκος Πήττας.
Όπως τόνισε ο Γ. Γραμματέας κ. Παγουρόπουλος Γιώργος, η Ένωση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, βοήθησε στην δημιουργία τριών νέων σωματείων στην Κεντρική Ελλάδα, διοργάνωσε πολλά σχολικά πρωταθλήματα και έδωσε έμφαση στον μαζικό αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό . Θα συνεχίσουμε να παράγουμε σκάκι με διοργανώσεις , με επίκεντρο το παιδί.
Όλες οι ομάδες ήταν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία και επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι αδιάρρηκτοι δεσμοί πραγματικής φιλίας που αναπτύσσονται στο χώρο του αθλήματος του σκακιού, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα.
Και φυσικά μετά τον αγώνα όλοι μαζί , οι αθλητές, οι γονείς τους , παράγοντες , αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος ,διασκέδασαν σε παραδοσιακή ταβέρνα .

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 09:11
Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία Ε.Σ.Ο., ως γονείς , διότι υποχρεώνουν παιδιά - μαθητές , που συμμετέχουν στους τελικούς αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, να διαμείνουν υποχρεωτικά σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Την βασική προκήρυξη http://www.chessfed.gr/declarations/declarations213.htm που στάλθηκε στα σχολεία όλης της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας , ακολούθησε «συμπληρωματική» προκήρυξη http://www.chessfed.gr/declarations/declarations221.htm !! , την οποία, η Ομοσπονδία του Σκάκι απέκρυψε από το Υπουργείο Παιδείας και στην οποία αναγράφεται ρητά η απαίτηση υποχρεωτικής καταβολής σημαντικού χρηματικού ποσού, σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, το οποίο σημειωτέον δεν σχετίζεται με το κόστος διοργάνωσης, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων να συμμετάσχουν στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι.Θεωρούμε ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει έναν μαθητή , να διαμείνει υποχρεωτικά σε ξενοδοχείο πληρώνοντας 80 ευρώ προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα σκάκι !

Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα , γιατί προώθησε το Υπουργείο Παιδείας αυτού του είδους την οικονομική συναλλαγή στα σχολεία της χώρας; Είναι ενήμερη η Υπουργός Παιδείας ότι η συμμετοχή μαθητών στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους που θα επιβαρυνθούν σημαντικά, για να βγάλει κέρδος κάποιος ιδιώτης; Έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν μαθητές από τους αγώνες για οικονομικούς λόγους, την στιγμή που η ελληνική κοινωνία διέρχεται οικονομική κρίση και ενώ κάποιες οικογένειες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβιώσουν; Σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει λόγος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, μαθητών από την Αθήνα , την Εύβοια και τις γειτονικές περιοχές ,παρά μόνο αν το επιθυμούν.

Και εφόσον η διοργάνωση δεν είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ( όπως μας πληροφόρησαν τηλεφωνικώς αρμόδιοι υπάλληλοι ) γιατί αναλαμβάνει το Υπουργείο να διανείμει την εγκύκλιο για το σχολικό αυτό πρωτάθλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, εξαπατώντας μας και καλώντας μας έμμεσα να καταβάλλουμε χρηματικά ποσά ;

Καθώς γνωρίζουμε το Υπουργείο Παιδείας δεν νομιμοποιείται να προωθεί εγκυκλίους στα σχολεία για δραστηριότητες, για τις οποίες άμεσα ή έμμεσα καλούνται οι μαθητές να πληρώσουν.

Το υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια ηθική αλλά και νομική ευθύνη όταν προωθεί στα σχολεία, προκηρύξεις με πρωταθλήματα αγώνων που υποκρύπτουν οικονομική συναλλαγή.

Τα ονόματα των γονέων των μαθητών είναι στην διάθεσή σας.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/03/2011
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες , σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο Χειμωνιάτικο Ομαδικό Πρωτάθλημα της ΕΣΣΚΕ για το 2011.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε , οι ομάδες της Ένωσής μας, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και με ένα μοναδικό για τα ελληνικά σκακιστικά δεδομένα ζεστό και φιλικό κλίμα , αγωνίστηκαν με μοναδικό έπαθλο τις αξίες του αθλητισμού!
Συγχαρητήρια και στους εθελοντές διαιτητές της Ένωσης και σε όλους τους διοικητικούς και μη, που εργάστηκαν για την επιτυχία του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικό πρόγραμμα
Μετά το final four στην Εύβοια, το πρόγραμμα της ΕΣΣΚΕ περιλαμβάνει το ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ που συνδιοργανώνει ο ΠΗΓΑΣΟΣ Αγ. Κων/νου στις 27-29/4/2011 στον Αγ. Κων/νο ( επισυνάπτεται σχετική προκήρυξη)και το έπεται το ατομικό Ανδρών –Γυναικών (ΣΑ/ΚΥ 11-12 και 18-19 Ιουνίου 2011- αναμένεται πρόταση ανάληψης από όποιο σωματείο ενδιαφέρεται ).
Για περισσότερες πληροφορίες ,η Ε. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ : 6977419923

Final Ranking

Rank Team Gam. + = - MP Res.
1 LAMIA SOL 5 5 0 0 10 0
2 LARISA 5 3 1 1 7 1
3 VOLOS 5 3 1 1 7 1
4 ELASONA 5 3 0 2 6 0
5 SOBE 5 3 0 2 6 0
6 FARSALA 5 3 0 2 6 0
7 LAMIA SNOL 5 2 0 3 4 0
8 KARDITSA 5 2 0 3 4 0
9 AG. KONSTANTINOS 5 1 0 4 2 0
10 PALAMAS 2 1 0 1 2 0
11 AMFIKLEIA 4 0 0 4 0 0

Program Swiss-Manager developed and copyright © by DI.Heinz Herzog, 1230 Vienna Joh.Teufelg.39-47/7/9,
Mail:h.herzog@swiss-manager.at,homepage http://swiss-manager.at, User:Greek Chess Federation, 2010/06/01

ΒΟΛΟΣ - ΕΛΑΣΣΟΝΑΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/03/2011
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/03/2011
Την Κυριακή, 20/03/2011, η σκακιστική ομάδα της Ελασσόνας, στον 5ο και τελευταίο γύρο του διασυλλογικού πρωταθλήματος, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις όπου αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Βόλου και έχασε με σκορ 3.5 – 2.5.Παρά την ήττα της κατάφερε να προκριθεί στο final four που θα γίνει στην Αιδηψό Ευβοίας, ΣΑ/ΚΥ 26-27 Μαρτίου, αφού πήρε την 4η θέση στην τελική κατάταξη πίσω από Λαμία, Λάρισα και Βόλο, όπου και θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στην Α’ Εθνική.
Να θυμίσουμε ότι στην 4η αγωνιστική η ομάδα μας ηττήθηκε έντος έδρας από την ομάδα της Λαμίας με σκορ 1.5-4.5.

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011


ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2011 ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/03/2011
Ο Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας συγχαίρει τους μαθητές – μαθήτριες των σχολείων της Ελασσόνας για τη συμμετοχή τους στο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας την Κυριακή 13/03/2011 στη Λάρισα.
Αγωνιστικά δεν έλειψαν οι επιτυχίες αφού τρεις μαθητές βρεθήκαν στις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μαθητών της Ελασσόνας .

ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1ος ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑ
ΖΑΡΚΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2ος ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑ
ΝΤΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 7Ος ΝΗΠΙΑ
ΜΑΧΡΕΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5Ος Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8Ος Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΝΤΕΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ 3Η XAΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Β'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΓΚΟΥΓΚΟΥΜΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 18 Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 19Η Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΧΑΝΔΡΟΥ ΕΜΙΛΛΗ 20Η Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ 16Ος ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα παιδιά είναι αθλητές του συλλόγου.
Επίσης στο χώρο του συλλόγου (παλιά σφαγεία) παραδίδονται δωρεάν μαθήματα σκάκι κάθε δευτέρα και πέμπτη από 18:00 έως 20:00μμ.

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
16/3/2011
Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα , μαθητές και μαθήτριες από την Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις περιοχές των Δήμων, Ιστιαίας, Ωρεών και Αιδηψού της Β. Εύβοιας, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο 12-13 Μάρτη 2011 στα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στην Λάρισα, στο μεγάλο σκακιστικό ραντεβού της χρονιάς , τα σχολικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Τα χαρακτηριστικά του φετινού σχολικού πρωταθλήματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών, οι υψηλού επιπέδου αγώνες και η άριστη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από τους εθελοντές διαιτητές και τεχνικούς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες , στους γονείς τους για την ηθική και οικονομική συμμετοχή, συγχαρητήρια στους ακούραστους εθελοντές διαιτητές μας και τεχνικούς, που για δύο ολόκληρες μέρες δούλεψαν για την επιτυχία της διοργάνωσης , στους διευθυντές των αγώνων την κ . Βαϊοπούλου Γιώτα και k. Παναγιώτη Βιττωράτο και στον επικεφαλής διαιτητή κ. Δημήτρη Τσώρο.

Εμείς με τη σειρά μας , ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, σε κάποια άλλη πόλη της Κεντρικής Ελλάδας και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες και τις αρχές του μαζικού αθλητισμού.
Το σκάκι για το παιδί και όχι το παιδί για το σκάκι.

Γιατί "το να κερδίσει κανείς τον αγώνα χάνοντας ένα παιδί είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής".

Το ΔΣ της ΕΣΣΚΕ

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Η Λάρισσα Κυπελλούχος Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2011

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011
Η Λάρισσα Κυπελλούχος Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.


Την πρώτη θέση και το «ΚΥΠΕΛΛΟ 2011» της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας 2011, κατέλαβε η ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας, νικώντας στον τελικό την Σ.Ε. Βόλου. Οι περισσότερες παρτίδες, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αναλυτικότερα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στους ημιτελικούς αγώνες, ο Σ.Σ. Λάρισας νίκησε τον Σ.Ο.Β. Εύβοιας και η Σ.Ε. Βόλου τον Σ.Ο. Λαμίας. Την Κυριακή 27 Φλεβάρη στο τελικό ο Σ.Σ. Λάρισας νίκησε την Σ.Ε. Βόλου κατακτώντας την πρώτη θέση και το κύπελλο της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και η ομάδα της Ε.Σ. Βόλου την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, ενώ στον μικρό τελικό η ομάδα του Σ.Ο. Λαμίας νίκησε τον Σ.Ο.Β. Εύβοιας κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες και των τεσσάρων ομάδων που αγωνίσθηκαν για περισσότερο από ένα μήνα, με μόνη αμοιβή τις αξίες του αθλητισμού και κατόρθωσαν να φτάσουν στην φάση του final four του κυπέλλου της Ένωσης, καθώς και στους διοργανωτές και στους διαιτητές μας που προσφέρουν εθελοντικά για την διάδοση του αθλήματος.
ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)
ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αριθ. Πρωτ.: 65 / 21-2-2011
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας προκηρύσσει περιφερειακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα για την Κεντρική Ελλάδα για το 2011.
2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας και τα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ».
3.ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ
Στα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ» , 1ο χλμ. Λαρίσης – Τρικάλων, στην Λάρισα, το Σάββατο 12/03/2011 και την Κυριακή 13/03/2011.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Α)ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό περιφερειακό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της Bόρειας Εύβοιας, έναντι παραβόλου 5 ευρώ κατ’ άτομο (απόφ. Γεν. Συνέλευσης ΕΣΣΚΕ) που θα κατατίθεται κατά την προσέλευση των μαθητών/τριών στο χώρο των αγώνων. Για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι, με σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής, μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού των 400 μαθητών και μαθητριών όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Β) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Δικαίωμα συμμετοχής στο ομαδικό περιφερειακό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της βόρειας Εύβοιας, έναντι παραβόλου 5 ευρώ κατά άτομο, (απόφ. Γεν. Συνέλευσης ΕΣΣΚΕ). Για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι με σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού των σαράντα ομάδων όλων των σχολείων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Κάθε σχολείο δικαιούται να σχηματίσει μία μόνο ομάδα.
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 16) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 Εγγραφές 09:00 – 10:05
Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 Τελετή Έναρξης Έναρξη 10:15
Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 11:00
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 Εγγραφές 09:00 – 10:05
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 Τελετή Έναρξης Έναρξη 10:15
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 11:00
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των εγγραφών.

8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..

9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διευθυντές Αγώνων ορίζονται, ο κ. Παναγιώτης Βιττωράτος και η κ. Γιώτα Βαϊοπούλου. Επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων ο κ. Δημήτρης Τσώρος με βοηθούς που θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και μετάλλιο θα πάρουν οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, μετάλλιο θα πάρουν οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρείς πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης. Το πρώτο αγόρι κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας και το 1ο κορίτσι κάθε τάξης ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας.
11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σχολεία πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου τους, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.00 στην Γραμματέα της ΕΣΣΚΕ κ. Γιώτα Βαϊοπούλου αποκλειστικά και μόνο στο fax: 22310-26417 με τη σημείωση «υπ’ όψη κ. Βαϊοπούλου» ή στο e-mail : vaiopouloug@yahoo.gr. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:
1)Για τα ατομικά πρωταθλήματα, ονοματεπώνυμο, τάξη και σχολείο.
2)Για τα ομαδικά πρωταθλήματα θα πρέπει να συμπληρωθεί η επισυναπτόμενη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να υπογραφεί από το διευθυντή του σχολείου.
12. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή μιάς τουλάχιστον μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα θα έχει έναν αρχηγό, ο οποίος θα είναι ένας από τους παίκτες της ομάδας. Ο ρόλος του αρχηγού θα είναι αποκλειστικά η κατάθεση της σύνθεσης της ομάδας του. Δεν θα ενημερώνει τους παίκτες για το σκορ, δεν θα δίνει οδηγίες για το αποτέλεσμα, και δεν επιτρέπεται να παραμένει στο χώρο των αγώνων μετά το τέλος της παρτίδας του.
13. ΓΕΝΙΚΑ
13.1 Το αποτέλεσμα κάθε παρτίδας θα κρίνεται:
Α) Από το αποτέλεσμα που θα επιτύχουν οι αντίπαλοι μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης.
Β) Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα κομμάτια. Η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελεσίδικη.
13.2 Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή ΜΟΝΟ των αγωνιζομένων παικτών, και του προσωπικού της διοργάνωσης. Παίκτης που τελειώνει την παρτίδα του, θεωρείται θεατής και θα πρέπει να εγκαταλείψει την αίθουσα αγώνων. Ο Διευθυντής αγώνων θα έχει και το καθήκον ενημέρωσης των γονέων και συνοδών για οποιοδήποτε θέμα της διοργάνωσης. Για την ενημέρωση του Πίνακα Ανακοινώσεων αποκλειστική ευθύνη έχουν ο Διευθυντής αγώνων μαζί με τον Επικεφαλής Διαιτητή.
13.3 Η είσοδος στο Γραφείο Κληρώσεων θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για το προσωπικό της διοργάνωσης.
13.4 Αν ένας παίκτης δεν προσέλθει σε ένα γύρο, θα θεωρηθεί ότι αποχώρισε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους εναπομείναντες γύρους.
13.5 Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
13.6 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ