Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ΄ΓΥΡΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ΄ΓΥΡΟΥ

Με νίκη συνέχισε ο Σκακιστικός Σύλλογος Ελασσόνας και στον τρίτο γύρο του χειμωνιάτικου πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων κεντρικής Ελλάδος. Την Κυριακή 30/01/2011 νίκησε τον ΠΗΓΑΣΟ Αγ. Κωνσταντίνου εκτός έδρας με σκορ 1,5 – 4,5.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα :ΜΗΝΑΣ - ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ 0-1,ΤΖΙΟΛΑΣ – ΔΟΓΑΝΟΣ 1-0,ΡΕΡΡΑ – ΖΑΡΚΑΔΗΣ 0-1,ΒΙΤΚΟΣ –ΔΟΓΑΝΟΥ 1-0,ΡΙΖΑΚΟΣ – ΚΩΤΣΙΑΣ 1-0 (άνευ αγώνος) ΠΑΓΩΝΗΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 1-0.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Φωτογραφίες από την αναμέτρηση των δύο ομάδων.Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β΄ ΓΥΡΟΥ

Με νίκη συνέχισε ο Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας στο δεύτερο γύρο του χειμωνιάτικου πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση σκακιστικών Σωματείων κεντρικής Ελλάδος. Φιλοξένησε το σύλλογο σκακιστών βόρειας Εύβοιας( ΣΟΒΕ) όπου και κέρδισε με σκορ 4-2 .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα : ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ -ΜΠΑΡΜΠΗΣ 0-1,ΣΥΡΚΕΛΗ- ΖΑΡΚΑΔΗΣ0-1,ΓΚΑΤΖΙΟΥΡΑΣ- ΠΗΤΤΑΣ 0-1,ΜΟΥΡΙΔΗΣ-ΒΙΤΚΟΣ 0-1,ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ- ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ 1-0,ΔΕΔΕ - ΠΑΓΩΝΗΣ 0-1.

Επόμενος γύρος 30/01/2011 ημέρα Κυριακή η ομάδα της Ελασσόνας Θα αγωνιστεί εκτός έδρας και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Αγ. Κωνσταντίνου.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ΓΥΡΟΥ

Την Κυριακή 16/01/2011 ξεκίνησε το χειμωνιάτικο ομαδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί σε πέντε γύρους. Στο πρωτάθλημα συμμετέχει και Σ.Σ. Ελασσόνας. στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την ομάδα της Λάρισας στη Λάρισα όπου και κέρδισε με σκορ 2-4.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα :ΛΙΑΚΟΣ – ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ 1-0,ΤΖΙΟΛΑΣ – ΓΚΟΥΝΕΛΑΣ 0-1,ΛΟΚΑΣ – ΖΑΡΚΑΔΗΣ 0-1,ΒΙΤΚΟΣ – ΚΟΓΙΑΣ 1-0,ΓΚΑΤΖΩΡΑΣ – ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 0-1,ΠΑΓΩΝΗΣ –ΓΡΑΒΑΝΗΣ 1-0.
Επόμενος γύρος 23/01/2011 θα διεξαχθη στην Ελασσόνα στο χώρο του συλλόγου αντίπαλος η ομάδα της Ιστιαίας. οποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολούθηση τον αγώνα.

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( ΕΣΣΚΕ )

Αριθ. Πρωτ. 59 /23.1.2011

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΕΣΣΚΕ προκηρύσσει το Περιφερειακό Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας για το 2011.

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:
α. Προκριματικοί αγώνες,
β. Τελική φάση (Final Four).

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία που είναι μέλη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.)

4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή .

5. ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.


6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης και η τελική φάση (final four) θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις και στη συνέχεια 30 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1/2 ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

7. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

8. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.


9. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
.
α) Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν μετά από τα προκριματικά θα αγωνιστούν στην τελική φάση (final four).

β) Σε δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο και κατόπιν κλήρωσης από μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΚΕ στα γραφεία της Ένωσης κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της 9/1/2011 έχουμε:
Φάση των «16» ( που τεχνικά είναι 14 ! )
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων.


ΚΛΗΡΩΣΗ
Α . ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Κυριακή 6-2-2011 ώρα 10.30 π.μ.
1. Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Σ.Ο.ΠΑΛΑΜΑ
2. Σ.Ο.ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ
3. ΛΑΡΙΣΑ – ΦΑΛΑΝΗ
4. ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ
5. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ
6. ΠΗΓΑΣΟΣ – Σ.Ο.Β.ΕΥΒΟΙΑΣ
7. Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ προκρίνεται άνευ αγώνα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Κυριακή 13-2-2011 ώρα 10.30 π.μ.
1. ΝΙΚΗΤΗΣ 1ΟΥ-ΝΙΚΗΤΗΣ 2ΟΥ
2. ΝΙΚΗΤΗΣ 3ΟΥ-ΝΙΚΗΤΗΣ 4ΟΥ
3. ΝΙΚΗΤΗΣ 5ΟΥ-Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ
4. ΝΙΚΗΤΗΣ 6ΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Β. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – Τελικός Κυπέλλου
Η τελική φάση (FINAL FOUR) θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στον Βόλο του Ν. Μαγνησίας.
Πληροφορίες για τον αγωνιστικό χώρο: Παπαδούλης Κώστας τηλ. 6973356992)
Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση στη τελική φάση (final four).
Για όλες τις συναντήσεις της τελικής φάσης προβλέπεται ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, μετά από 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας με αντίστροφα χρώματα και με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 10’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας γρήγορου σκακιού-ράπιντ. Αν και η επαναληπτική συνάντηση λήξει ισόπαλη μετά από νέο 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται νέα συνάντηση με νέα αντιστροφή χρωμάτων και με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 3’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας μπλιτς. Στην πρώτη επαναληπτική συνάντηση λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα έχει η ομάδα που έπαιξε στις σκακιέρες αυτές με τα μαύρα στην κανονική συνάντηση. Στην δεύτερη επαναληπτική συνάντηση τα χρώματα αντιστρέφονται και πάλι. Σε όλες τις συναντήσεις οι ομάδες αγωνίζονται με την ίδια σύνθεση που έπαιξαν στον κανονικό αγώνα. Αν και οι δύο συναντήσεις λήξουν ισόπαλες τότε εφαρμόζεται το κριτήριο Βερολίνου (άρθρο 9) στα αποτελέσματα της κανονικής συνάντησης.10. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την Τ.Ε.Δ. της ΕΣΣΚΕ, που συμπεριλαμβάνεται στον ισχύοντα Πίνακα Ενεργών Διαιτητών της ΕΣΟ οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΚΟΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ENΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΚΑΚΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου
ΛΑΜΙΑ
www.esske.net

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου ξεκίνησε το ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Τα αποτελέσματα του Α΄ γύρου έχουν ως εξής :
Σ. Ν. Ο. Λαμίας - «ΠΗΓΑΣΟΣ» Αγ. Κων/νου 1,5-4,5 (διαιτητές κ. Α. Δόγανος και Δ. Ρέρρας)
Σ.Σ. Φαρσάλων – Σ.Ο. Λαμίας 1,5-4,5 ( διαιτητής κ. Η. Καλτσάς)
Α.Σ.Αμφίκλειας –Σ.Ε. Βόλου 1-5 ( διαιτητής κ. Κ. Παπαδούλης )
Σ.Ο.Β. Εύβοιας – Φ.Ο. Καρδίτσας 5,5-0 (διαιτητής κ. Χ. Ζάκκας- ο αγώνας δεν διεξήχθη)
Σ.Σ. Λάρισας –Σ.Σ. Ελασσόνας 2-4 ( διαιτητής κ. Δ. Ντέρκος ).
Την ερχόμενη Κυριακή 23/1/2011 στον Β΄ γύρο, οι συναντήσεις έχουν ως εξής :
Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ - Α.Ο.«ΠΗΓΑΣΟΣ» ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ - Σ.Ο. ΠΑΛΑΜΑ
Σ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - Σ.Ο.ΒΟΡ.ΕΥΒΟΙΑΣ
Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ - Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ
Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Α.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ bye

Συγχαρητήρια στους εθελοντές διαιτητές μας , στον επικεφαλής διαιτητή και υπεύθυνο κληρώσεων Δημήτρη Τσώρο και καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.

Γ. Βαϊοπούλου
Ε. γραμματέας Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
e-mail : vaiopouloug@yahoo.gr

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ & ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΑΜΙΑ

Αρ. πρωτ: 57/10-01-2011

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η ΕΣΣΚΕ, προκηρύσσει το Χειμωνιάτικο Ομαδικό Πρωτάθλημα για το έτος 2011.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω ενεργά σωματεία της ΕΣΣΚΕ τα οποία θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων:

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ START LIST
VOLOS Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ
LARISA Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ
LAMIA SOL Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ
SOBE Σ.Ο. Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
AG. KONSTANTINOS Α.Ο. «ΠΗΓΑΣΟΣ» ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
AMFIKLEIA Σ.Α. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
ELASSONA Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
FARSALA Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ
KARDITSA Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
LAMIA SNOL Σ. Ν. Ο. ΛΑΜΙΑΣ
PALAMAS Σ.Ο. ΠΑΛΑΜΑ

Η αρχική κατάταξη των ομάδων για το Χειμωνιάτικο πρωτάθλημα του 2011 προκύπτει από τα αποτελέσματα της κατάταξης του final four της ΕΣΣΚΕ 2010, Β. Ομίλου, και των υπολοίπων ομάδων της ΕΣΣΚΕ , με αλφαβητική σειρά, χρησιμοποιώντας την λατινική γραφή των πόλεων της έδρας τους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των σωματείων.
Ημέρες και ώρες των αγώνων ορίζονται ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Α ΓΥΡΟΣ Κυριακή 16/01/2011 Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ- Σ. Ο. ΛΑΜΙΑΣ
Σ. Ο. Β. ΕΥΒΟΙΑΣ – Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Α. Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ- Σ. Ε. ΒΟΛΟΥ
Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ- Σ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ- Α.Ο.ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
Σ.Ο.ΠΑΛΑΜΑ bye
Β ΓΥΡΟΣ Κυριακή 23/01/2011


Γ ΓΥΡΟΣ Κυριακή 30/01/2011


Δ ΓΥΡΟΣ Κυριακή 20/03/2011


Ε ΓΥΡΟΣ Κυριακή 27/03/2011
Η ώρα των αγώνων ορίζεται η 10.30 π.μ. και ανάλογα με την απόσταση των αντιπάλων, μπορεί να τροποποιηθεί κατόπιν συμφωνίας και των δύο ομάδων.

Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις και στη συνέχεια 30 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα, με προσθήκη 30” για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα είναι 6μελείς κατά ενότητες:
σε γενικές σκακιέρες, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία

Οι σκακιστές και σκακίστριες) δηλώνονται με την εξής σειρά κριτηρίων:
α) Διεθνής Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ της FIDE) από τον ισχύοντα πίνακα αξιολόγησης της FIDE (προηγείται ο μεγαλύτερος)
β) Τίτλος (προηγείται ο μεγαλύτερος).
γ) Εθνικός Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ της ΕΣΟ) από τον ισχύοντα εθνικό πίνακα αξιολόγησης (προηγείται ο μεγαλύτερος).
δ) Τίτλος (προηγείται ο μεγαλύτερος).
ε) Αριθμός αξιολογημένων παρτίδων που αναφέρονται στον ισχύοντα εθνικό πίνακα αξιολόγησης (προηγείται ο μεγαλύτερος).
δ) Αριθμός μητρώου αθλητή (προηγείται ο μικρότερος).

Η σειρά αυτή παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η, 3η και 5η, σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η, 4η και 6η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα) αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι).
Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα, η ηττημένη μηδέν βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό και τους πόντους τους στον αγώνα.
Ομάδα που έχει bye παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους (το μισό του συνόλου των πόντων συν 0,5) Νίκη χωρίς αγώνα (Α/Α) βαθμολογείται με 2 βαθμούς και 5,5 πόντους (σκορ 5,5-0). Από την ομάδα που ηττάται χωρίς αγώνα αφαιρείται ένας βαθμός από το σύνολο των βαθμών της στο τέλος του Πρωταθλήματος, και σε περίπτωση δεύτερης ήττας χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η κατάταξη των ομάδων καθορίζεται με κριτήρια:
1. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα
2. το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα (βαθμοί, πόντοι)
3. το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
4. Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κλπ μέχρι τη 6η.
5. Κλήρωση.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 4 πρώτες θέσεις θα αγωνισθούν στην Αιδηψό στις 9-10 Απριλίου 2011, με 8μελή σύνθεση και σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΟ σχετική με το 39 Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας.
Ο νικητής του Final Four δικαιούται να διεκδικήσει δικαστικά την άνοδό του, στην Α Εθνική κατηγορία .

ΕΠΑΘΛΑ
Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο.
ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
1. Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής που συμπεριλαμβάνεται στον ισχύοντα Πίνακα Ορισμού Διαιτητών 2011 της ΕΣΟ, των οποίων οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
2. Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 4 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.
3. Μηδενίζονται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει 4 τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα.Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διευθυντής Αγώνων: Βαϊοπούλου Γιώτα
Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται: Τσώρος Δημήτρης

Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 στο e-mail vaiopouloug@yahoo.gr τα ακόλουθα:
1) τον αγωνιστικό χώρο
2) τον υπεύθυνο του σωματείου για τη διοργάνωση.
3) εάν θα χρησιμοποιήσουν κοινοτικό σκακιστή, το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΜ ΕΣΟ καθώς και το FIDE ID του.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Οι διαιτητές πρέπει να στέλνουν εντός μιας εβδομάδας μετά τον αγώνα, το πρωτότυπο φύλλο αγώνα στην ειδική γραμματέα της ένωσης κ. Γ. Βαϊοπούλου (Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου, Λαμία, Τ.Κ. 35100).


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ, με τις ερμηνευτικές διατάξεις της Επιτροπής Κανονισμών της FIDE, της Τεχνικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΟ (Κ.Α. άρθρο 1.22)Ο Πρόεδρος

Σκόδρας Αστέριος Ο Γεν. Γραμματέας

Παγουρόπουλος Γιώργος